VEEL GESTELDE VRAGEN

1. Wanneer op voorhand moet ik een afspraak maken?

Je kan bij ons zonder afspraak binnen komen om een kleine uitleg te vragen.
Indien je echt iets op het oog hebt om het te bespreken, maken we best een eerste afspraak.
Een eerste afspraak voor een geboorte moet toch minstens 3 maand op voorhand. Dit om leveringstijden van bepaalde producten in het oog te houden.
Een eerste afspraak voor een trouw, moet minstens 6 maand op voorhand. Aangezien uitnodigen al 2 maand op voorhand moeten verstuurd worden.

2. Wanneer gebeurt de betaling?

De betaling gebeurt bij een geboorteconcept altijd vóór afhaling. Dit doen we zodat u als klant tijdens de geboorte aan niks anders meer hoeft te denken.
De betaling bij een huwlijksconcept gebeurt altijd vóór of tijdens de afhaling van de delen drukwerk.

3. Hoe lang duurt het drukken van iets?

Geboortekaartjes worden in de week, de dag van de geboorte zelf nog gedrukt (tot 16u). Na 16u is het voor de dag erop. Indien de geboorte op een vrijdag na 16u of in het weekend valt, worden de kaartjes de maandag erop gedrukt. Voor dit laatste geval ontvangt u als klant een digitale versie van het kaartje om eventueel al te versturen.
Huwelijksdrukwerk duurt meestal een week vanaf akkoord voor druk.

4. Wat is de waarborg van een presentatiestuk?

De waarborg van presentatiestukken is afhankelijk van het type presentatiestuk.

5. Kunnen de ontworpen bestanden via mail worden doorgegeven?

Bestanden worden vanaf akkoord van het concept dan pas via mail verstuurd. Een eerste versie ontwerp van het concept gebeurt bij een 2e afspraak. Deze bestanden bevatten tevens het watermerk van ons logo en kunnen niet verder gebruikt worden.

6. Kan ik het logo van mijn ontwerp krijgen?

Indien u als klant van plan bent om uw logo tijdens het proces of na het proces ( te verkrijgen om het zelf te gebruiken voor eigen zaken, kan dit tegen betaling.
Wij vragen hiervoor ‚ā¨ 25,- die u digitaal in een vectori√ęle PDF krijgt. Zo kunt u het steeds vergroten of verkleinen zonder kwaliteitsverlies en zo lang gebruiken als u wilt.

7. Digitaal of offset? en wat is het verschil?

Digitale druk is sneller en goedkoper dan offset druk. Bij digitale druk wordt een digitale drukmachine gebruikt. Dat houdt in dat alles op papier wordt gebakken door een interne oven.
Ongeveer zoals een laserprinter maar aan betere kwaliteit.
Bij digitale druk kunnen niet alle soorten papier gebruikt worden. (max 300-350gr)
Hier kan sneller een proefdruk gemaakt worden.

Offset druk duurt langer en is een stuk duurder. Bij offset druk wordt een grote drukmachine gebruikt waarbij er inkt/verf wordt gebruikt. Dat houdt in dat er eerst een plaat wordt aangemaakt om zo alles door de drukmachine te laten gaan, al dan niet 4- of 6-kleurendruk. D.w.z. dat het droogproces ook langer duurt dan bij digitale druk.
Voordeel hier is dat de kwaliteit een stuk beter is en ook alle soorten papier kan gebruikt worden om gedrukt te worden. Het gaat hier dus ook moeilijker om een proefdruk te vragen.

8. Kan ik een proefdruk krijgen?

Om alles goed te doen verlopen, vragen wij bij digitale druk, sowieso 1 papieren proefdruk aan.
Dit om kleurcomplicaties te vermijden. Indien het kleur niet geheel uw keus is, kunnen wij een extra papieren proefdruk laten maken met verschillende kleuren, dit uiteraard tegen betaling van ‚ā¨ 25,-. Dit geldt ook voor gewone extra proefdrukken.
Teksten die niet goed staan, kunnen aangepast worden en via email (digitale proefdruk) verstuurd worden. Daar is geen papieren proefdruk voor nodig.
Voor offset, letterpress en andere technieken kunnen we geen proefdruk laten maken. Dit is vanwege de omvang van de instellingsprocedure voor het drukken van de kaart. Dit zou teveel kosten voor 1 kaartje te laten drukken.

9. Mijn kleuren zien er anders uit op druk dan op mijn scherm, hoe komt dit?

Elke computerscherm is anders ingesteld en heeft een ander kleurprofiel.
Mogelijks is uw kleurprofiel niet hetzelfde als die van ons computerscherm. Onze computerschermen zijn zo gekalibreerd zodat het kleur gelijk is op het scherm als op het uiteindelijk gedrukt kaartje.
Alle bestanden zijn in CMYK opgemaakt. Zo kan het zijn dat u bestanden ontvangt en opent op een tablet of smartphone er helemaal anders uitzien. Dit komt omdat deze mobiele devices geen CMYK ondersteunen maar enkel RGB tonen.

10. Auteurs en gebruikersrechten

Alles wat opgemaakt is door ons, valt onder de wettelijke auteursrechten van SOFAM. Bij gebruik of het kopi√ęren van ontwerpen zonder onze toestemming wordt beboet. Ook wij steken tijd in deze ontwerpen.
Als klant krijgt u pas de gebruikersrechten als de volledige factuur betaald is.

Alle rechten voorbehouden 2005 © A LA KAART | Algemene voorwaarden | Privacybeleid
BE0872 430 371 | kleine veldstraat 9, 8750 wingene | email: ask@alakaart.be